Köpvillkor


Detta är bortom trist, men ack så viktigt. Ja, superviktigt faktiskt. Ta gott emot: köpvillkoren.
KOMADORI INNEHAR F-SKATT OCH ÄR MOMSREGISTRERAT


ÅLDERSGRÄNS:

Åldersgräns vid köp med faktura är 18 år.


BETALNINGSSÄTT & AVGIFTER:

I webbshopen erbjuder vi betalningar mot faktura (i samarbete med Klarna), eller med kort. Vi har även stöd för Swish och Apple Pay. Oavsett betalsätt betalar du 49 kronor i fraktavgift (gratis frakt vid köp över 799 kr) inom Sverige. För övriga länder inom Norden är fraktkostnaden 89 kronor. För mer detaljerad information om betalning via Klarna - se kassan.


PRISER:

Alla priser från Komadori är i svenska kronor och inklusive 25 %.


GILTIGHETSTID OCH FEL I PUBLICERING:

Vi reserverar oss för prisjusteringar, lagerförändringar och eventuella tekniska fel på webbplatsen, webbläsaren, nätverk och servrar. Vi förbehåller oss rätten att korrigera produkttexter, bilder och priser som skrivits eller tryckts felaktigt på webbplatsen eller i tryckt material. Vi reserverar oss för att vissa varor kan utgå eller slutförsäljas.


LEVERANSER:

Om beställd vara finns i lager så skickar vi normalt din order inom 1–3 arbetsdagar (PostNords leveranstid tillkommer). Leverans sker inom Europa.

Om paket ska lösas ut ska du göra detta inom den tid som anges i aviseringen. Paket ska normalt hämtas ut personligen med giltig legitimation och försändelsenummer. Du får alltid en avisering som visar var och när paket ska hämtas. Avisering kan ske via den e-post eller till det mobilnummer du angett vid beställning. Avisering kan också ske via vanlig post. Om du inte hämtar ut paketet har Komadori rätt att debitera dig en avgift på 150 kronor.


ÅNGERRÄTT:
I enlighet med lagen (2000:274) om konsumentskydd vid distansavtal och hemförsäljningsavtal har du alltid 14 d­agars ångerrätt på varor köpta via postorder från den dag varorna mottogs. När vi fått tillbaka varan och konstaterat att den inte är skadad betalar vi, inom 30 dagar, tillbaka det belopp du betalat för varan/varorna. Returnerade varor ska vara i väsentligt oförändrat skick och i originalförpackning. Faktura/följesedel ska alltid bifogas vid ångerköp. Vid eventuell tvist följer vi allmänna reklamationsnämndens rekommendation. Paketera varan väl eftersom du som kund står för risken samt kostnaden för returfrakten. För returadress se nedan.


REKLAMATION:

Kontakta oss innan du returnerar en vara. En vid leverans trasig eller felexpedierad varan bör returneras inom 14 dagar. Du som konsument har enligt KKL rätt att reklamera en vara inom 3 år från köpet, reklamationen ska ske inom "skälig tid" från det att felet upptäckts. Reklamation som sker inom 2 månader från köpet räknas alltid som skälig tid.  Önskas pengar åter för varan räknas detta som ångerköp (se info under rubrik ”ångerrätt). Om du ska skicka en produkt till oss för reklamation så ber vi dig först kontakta oss på [email protected] och uppge produktnamn, inköpsdatum, följesedel-/ordernummer, vad som är fel, samt komplett adress. 


GARANTI:

Vi lämnar 1 års garanti på våra varor. Alla garantier gäller i Sverige. Garantin gäller från inköpsdatum och omfattar fabrikations- och materialfel. Förslitningsskador omfattas inte av garantin. Vidare gäller inte garantin vid skada orsakad av oaktsamhet eller olycka. Följesedeln gäller som garantibevis och ska alltid skickas med vid reklamation. Returfrakt ingår ej i garantin.


RETURADRESS:

Kontakta oss innan du returnerar en vara:                                                                                             

Komadori, Storgatan 26, 831 30 Östersund. Skicka alltid med din ordersedel och ange returorsak. Returnera väl förpackat i emballage utöver originalförpackning.


PERSONREGISTER:

Komadori är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter du skickar till oss och ansvarar för att dina personuppgifter behandlas i enlighet med EU:s dataskyddsförordning GDPR. Uppgifterna används för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig, reklamationsärenden, i övrigt ge dig god service,  upprätthålla kundrelationen och även för vår egen marknadsföring för att du som kund ska kunna ta del av intressanta erbjudanden. Du kan när som helst tacka nej till att få sådana erbjudanden och du kan en gång om året kostnadsfritt ta del av personuppgifterna. Upptäcker du att någon uppgift vi har är felaktig ber vi att du antingen sänder oss ett mejl på [email protected], ringer till oss på 070-718 28 30 eller skriver till Komadori, Storgatan 26, 831 30 Östersund. Din mejl lämnas aldrig ut till andra företag!